Nicolatita FM – the frequency of my thoughts

My perfect day

Posted in job, life, ME by nicolatita on iunie 1, 2008

In toate lecturile cu caracter motivational se vorbeste despre puterea mintii si cum ne ajuta ea in atingerea telurilor (vorbim de cele realiste).

Stiti ca mintea „lucreaza” la doua niveluri : unul constient (gandurile, pe care noi ni le alegem) si subconstientul (preia ce i se ofera, fara sa evalueze/ judece). Functioneaza asa : Gandurile noastre creeaza imagini care ajung in mintea subconstienta.Iar aceste imagini, dupa cum spuneam, sunt preluate ca atare, asa cum ii sunt date. Cand subconstientul primeste o serie de imagini care se aseamana se creeaza un obicei.Pe baza imaginilor din subconstient ne exprimam sentimentele ( furie, compasiune etc) iar acestea ne determina actiunile (comportamentul) si in final vom avea si roadele actiunilor noastre , rezultatul.

Bun, e clar pentru mine. Cu alte cuvinte, analizand in sens invers, eu inteleg ca daca-mi propun ceva trebuie sa vizualizez situatia in care dispun de acel ceva (pana in cele mai mici detalii) , sa traiesc si sa ma simt ca si cum as fi obtinut acel ceva. (vezi Secretul, asta fiind ideea filmului). Astfel as fi mult mai  aproape de tinta.( dar rabdare… 🙂 )

Un alt lucru util de retinut este ca mintea noastra nu actioneaza decat la afirmatii pozitive ( de ex daca te concentrezi asupra faptului ca nu vrei sa mai ai datorii, de fapt mintea ta ramane centrata pe datorii) Asta-i bine de stiut.

Si altceva, mintea se pare ca nu reactioneaza la timpul viitor.Asa cum ziceam si mai sus, ideea e sa ne comportam ca si cum ne bucuram de atingerea acelui tel in prezent.

Hai sa fac si un exercitiu.

O sa va descriu ziua mea perfecta , asa cum imi doresc de fapt sa se desfasoare ea.

Sa incepem deci:

7h30-8h Ma trezesc/Ma intind nitel/Mananc poate un mar 😉

8h-8h15 Ies pe usa /Plec in parc cu bicicleta ( sau e ziua de jogging)/Locuiesc langa un parc si poate un lac (my perfect home)

8h15-9h E de ajuns cu sportul pe azi/Ma intorc la „baza”

9h-10h Dus si mic dejun/dar Micul dejun neaparat pe o terasa sau un balcon (tot din categoria my perfect home)

10h E timpul sa merg la munca .Lucrez si acasa cateodata (trebuie sa elucidez partea asta , cu ce lucrez).Pana la birou fac doar 30 de minute (cu metroul).Lucrez in zona centrala .

10h30-14h Lucrez cu placere.Iubesc la nebunie ceea ce fac.Colegii minunati.Suntem o adevarata echipa si cand ajung la birou parca nici nu as zice ca as fi la munca. (my perfect job)

14h-15h Mai am si unele vizite pe teren ( reuniuni, nu stiu exact , va spun eu ce o sa fie) .Si cu aceste reuniuni se termina si programul (de fapt e unul flexibil am uitat sa va spun 😉 ).

15h-15H30 Ajung acasa.Mananc si mai stau un pic .La 17 h ma duc la innot , sau am cursuri de franceza (predau la o scoala sau gradinita) , hobbies in functie de zi.

17H-19 Hobby time

20h/21h In drum spre casa poate trec printr-un parc, sigur copiii nu mai sunt la joaca 🙂 , dar ma plimb.Sau o iesire cu prietenul/prietenii.

22h My perfect day e pe sfarsite …Pisica sau catelul meu ma asteapta sa-i dau de mancare.

22H30-23 Somn/Urmeaza o alta perfect day

Incearca si tu 😉

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: