Nicolatita FM – the frequency of my thoughts

Barladul la pas

Posted in foto, ME by nicolatita on iulie 31, 2008

Numarate fiindu-mi zilele acasa, am pornit azi cu gandul sa-mi ating un obiectiv mai vechi de- al meu : sa merg la zoo.

Pentru a ajunge trebuia sa strabat orasul, si in felul asta  m-am pus la punct cu noile aparitii in materie de banci, spalatorii auto, magazine de piese auto, florarii, supermaketuri si in cele din urma am zarit si un casino. De la mine (dintr-un capat al orasului) pana  la gradina publica am facut exact 30 de minute, pe jos, (adica echivalentul traseului Rahova- Unirii cu 32ul dimineatza la 8). Asta m-a dus cu gandul la sperantza de viatza …a barladenilor,  sigur e superioara celei din Bucuresti.

In fine, n-am putut sa nu ma minunez de densitatea bancilor pe km patrat. Precizez, plimbarea mea s-a desfasurat pe bulevardul principal Le Boulevard Republicii.Fac o paranteza, pentru turistii straini, tineti aproape de aceasta strada si nu o sa va rataciti, mergeti drept inainte cu incredere, la un capat al Bulevardului e iesirea spre Tecuci -Bucuresti, iar la celalalt capat e iesirea spre Iasi. In rest, grija la semafoare 🙂

Dar sa revenim. Cred ca de la Craciun n-am mai ajuns prin oras si aparitia exagerata a acestor banci ma face sa ma intreb daca fac sau nu vreun studiu inainte sa-si deschida un nou birou, un studiu prin care sa vada potentialul zonei, cartierului, cu alte cuvinte sa evalueze daca sunt in stare sa indatoreze suficienti barladeni incat sa-si acopere cheltuielile si sa scoata  si profit de pe fundul lor. Sa vezi 3 banci una langa alta si peste strada in fata lor,  altele doua, intr-un orasel  in care industria-motorul de altadata al zonei a intrat la apa (mai sta un rulment agatzat, dar si ala incepe sa ruginesca si sa se scufunde) si in care  venitul mediu nu depaseste 300-310 de euro (asa dupa calculele mele ), e chiar mai mult decat exagerat.

Invers proportional insa cu gradul de avutie (saracie), tin sa subliniez, e curatenia orasului.La capitolul asta multe orase au ce invata. E  placut sa vezi un oras atat de ingrijit,  curat si plin de flori. Iata si de ce:

aici e Primaria urbei. Mai jos avem iarasi imagini cu acelasi bulevard principal ( turistii straini sa tina minte) si o fotografie cu parcul central, cel din fata teatrului Victor Ion Popa. Remarcati strazile largi si cladirile maiestuoase  🙂

Iata si le Palais de Justice :

SI in cele din urma am ajuns si in gradina publica :

si toata calatoria in jumatate de ora doar. Am ajuns la zoo apoi. Ce pot sa spun este  ca a fost o surpriza destul de placuta.Gradina curata, animalele ingrijite, in mare parte nu le lipsea hrana din cusca .Dar o sa va povestesc  despre  plimbarea la zoo in alt post.

Ei bine, cam asa arata la ville de Barlad. Si sa nu uit pentru turisti, il y a aussi hotelul Moldova. Sejur placut

Reclame

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. oana said, on decembrie 2, 2008 at 2:51 pm

  cel mai frumos oras din lume barlad

 2. Mariana said, on decembrie 9, 2008 at 11:07 am

  ai un amestec de ironie si apreciere care m-a „prins”! Mie imi place Barladul asa cum e el: cu bune, cu rele, cu locuri frumoase si cu ghetoul de rigoare, etc. Barladul e ACASA multor dintre noi (chiar si pentru cei ce nu vor sa recunoasca…)Mi-a placut comentariul tau turistic.

 3. nicolatita said, on decembrie 9, 2008 at 2:08 pm

  mare dreptate…nu o sa pot sa zic ca-i ACASA in alta parte decat aici

 4. RockMetal said, on mai 10, 2011 at 8:16 am

  Barladul, orasul meu mic, va avea mereu ce-a mai mare insemnatata pentru mine 🙂 asa ca poti ironiza caat vrei 😉

 5. ELA said, on octombrie 28, 2011 at 9:14 pm

  30 DE MINUTE PE JOS, DE LA CONFECTII PANA LA ZOO?? NU CRED….IRONIZEAZA CAT VREI TU, DAR SE PARE CA AI UITAT MICI AMANUNTE, PRECUM EXISTENTA PAVILIONULUI „MARCEL GUGUIANU”, A PLANETARIU-LUI, A MUZEULUI „V. I. POPA”, A PARCULUI SUPERB (MAI ALES ACUM) DIN CENTRUL ORASULUI, A SALII DE CINEMA 3 D, A CASEI DE CULTURA, A GRADINII PUBLICE, A CASEI „CUZA”, A „CASEI ROSII MIHAI EMINESCU” A OAMENILOR DE CULTURA DIN MUNICIPIUL BARLAD SI LISTA POATE CONTINUA….:-)

 6. ELA said, on octombrie 28, 2011 at 9:21 pm

  SI SA NU UITAM DE „HOTEL PREMIER” SI „HOTEL OCCIDENT”….ASA CA „entre l’arbre et l’écorce il ne faut pas mettre le doigt”, DACA TOT VORBIM FRANTUZESTE !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: