Nicolatita FM – the frequency of my thoughts

Muzica si dansul

Posted in livre d 'or, pasiuni by nicolatita on octombrie 12, 2008

Scriu acum pentru oamenii pasionati de muzica si de dans.

Am descoperit in „the witch of Portobello” a lui  Coelho o  frumoasa viziune asupra nasterii dansului si muzicii- ridicate la nivel de comunicare cu divinitatea, o frumoasa viziune asupra starii pe care dansul o provoaca, si pe care doar pasionatii o pot recunoaste.

In traducere si adaptare de catre mine: „Totul se misca si totul se misca intr-un ritm.Si tot ce se misca intr-un ritm creeaza un sunet.Si acelasi lucru se intampla la fel peste tot in lume.Stramosii nostri au remarcat acelasi lucru cand s-au adapostit de frig in pesteri: lucrurile se miscau si produceau un sunet.Desi la inceput s-au speriat au inteles apoi ca acesta este un mod prin care o fiinta Superioara  incerca sa comunice cu ei.In speranta de a creea un dialog si a raspunde acestei Fiinte, ei au inceput sa imite sunetele si miscarile si asa s-a nascut muzica si dansul.”

Un impatimit al dansului stie ca muzica o simti pur si simplu , iar ritmul fie ca e unul stabilit (vezi diferitele tipuri de dansuri latino sau clasice) sau nu, rezultatul e o stare de euforie, o stare de abandon.Am fost si sunt o iubitoare a dansului, chiar daca nu am reusit sa -l aprofundez pe cat mi-as fi dorit , si anume- sa invat cat mai multe genuri de dans.

Nu va voi povesti contextul in care aceste lucruri se intampla, cartea e interesanta, mie insa mi-a placut cel mai mult aceasta parte in care personajul principal, Athena , la origine romanca, infiiata de mica de o familie din Liban, reuseste sa transforme oameni, destine si prin asta si  afaceri, prin forta pasiunii dansului pe care o insufla si celor din jurul ei. Atunci cand danseaza, Athena se simte „un om liber, sau un spirit liber care poate calatori in univers, care poate contempla prezentul , diviniza viitorul si care poate fi transformat in energie pura.Si aceasta ii provoaca o enorma placere, o bucurie care intotdeauna depaseste tot ce a experimentat si va experimenta in aceasta viata.” Mm, sunteti cat de cat curiosi?

Si pentru voi ce e dansul? De ce (nu) va place sa dansati? Este un mod de detensionare sau e un mod de a va depasi niste limite?

Reclame

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Andrei Nica said, on noiembrie 2, 2008 at 3:42 pm

    o să încerc şi eu cartea!

    I’m a dance psiho!

  2. nicolatita said, on noiembrie 3, 2008 at 6:42 pm

    Mai cunosc eu impatimiti din astia 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: