Nicolatita FM – the frequency of my thoughts

A cincea fiola

Posted in livre d 'or by nicolatita on decembrie 18, 2008

literainternational-acinceafiola

E un roman pe care l-am luat de la un ghiseu de ziare si nu pentru ca nu aveam ce sa citesc, avand vreo 3 carti incepute in paralel, dar m-a intrigat subtitlul cartii: juramantul lui Hipocrat dintr-o perspectiva infioratoare.E genul de carte pe care daca o incepi nu poti s-o lasi din mana pana nu vezi cum se termina povestirea.

Un grup de savanti oameni de stiinta sunt reuniti sub denumirea de Gardienii, o societate secreta ale carei principii se inspira din Republica lui Platon  ( legate de justitie, forme, perfectiune).Desi scopul principal al activitatii lor,  pare unul nobil  – salvarea prin donarea de organe a oamenilor de stiinta, liderilor economici, in principiu a celor ce aveau puterea si/sau  stiinta de a influienta evolutia lumii, – mijloacele la care fac apel sunt macabre, criminale.

Societatea era impartita, conform filozofiei  Gardienilor in 3 clase : cea inferioara (unde erau inclusi muncitorii si producatorii), cea auxiliara (managerii, militarii) si clasa superioara-Gardienii (oamenii de elita). Din proprie initiativa, legislatia privind transplantul de organe nefiind prea clara, Gardienii au considerat ca e mult mai avantajos pentru omenire ca acesti oameni de elita sa fie favorizati si sa stea in capul listelor de asteptare de pacienti pentru primire organe,mai ales ca oamenii de jos -fara un aport remarcabil in societate mai au si obiceiuri autodistructive (fumatul, alcoolismul) distrugand organe sanatoase.

Ei actionau prin intermediul unor lanturi de laboratoare pentru analize, laboratoare ce erau raspandite in intreaga lume. A cincea fiola reprezinta de fapt rezerva de sange prelevata suplimentar , fara stirea pacientului, ce servea pentru identificarea indicatorilor ca potential donator si care permitea stabilirea compatibilatii ulterioare.

Actiunea se desfasoara in jurul a  3 personaje principale: o studenta la medicina, un doctor care testa un nou medicament ce avea sa revolutioneze lumea medicinii,  si un detectiv. Fie ca unul din ei devine la un moment dat donator de plaman -fara voie, altul primeste, fara sa stie un organ, toti trei pleaca fiecare in investigarea acestor evenimente si se intalnesc intr-un punct congruent.

Nu mai dau detalii, gata,  mai bine o cititi voi 🙂

Reclame

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Apostu Calin said, on ianuarie 19, 2012 at 1:06 pm

    Salut,

    Imi poti spune si mie de unde ai cumparat aceasta carte? Stiu ca se gaseste online dar exista si in librarii?
    Imi poti raspunde pe mail daca vrei calinbogdan86@yahoo.com

    Multumesc frumos


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: