Nicolatita FM – the frequency of my thoughts

That’s the spirit

Posted in plaiuri mioritice by nicolatita on februarie 16, 2009

Acum cateva luni, ma duceam spre casa , eram in asteptarea faimosului tramvai 32.Era cam ora 19h00, ora de varf.90% dintre cei care asteptau erau cu siguranta angajati; imi imaginez deci ca erau cam cu totii obositi dupa 8,9, 10 ore de munca. Ajunge si tramvaiul nostru si incepe ritualul : usile se deschid, abia daca reusesc sa coboare calatorii cu destinatia Piata Unirii si buluc-buluc; gramada-gramada; imbranceli si agitatie mare pe scarile tramvaiului la urcare.O doamna dintre persoanele postate in locul „magic” , exact unde se deschid usile de la tramvai, se impiedica de scari in euforia ei, cu gandul la aburii calzi ai mamaligii abia turnata pe masa ce o astepta acasa.Dar ce mai conta. A reusit ! E o invingatoare! A mai prins si scaun. Asta da motiv de mandrie.Iar in zambetul ei ii citesc gandurile : „Ehei, viata e o lupta, trebuie sa te zbati pentru orice altfel…mmm…mamaliguta cu branza cu smantana…”

Acum cateva zile asteptam in Poiana Brasov sa iau masina spre oras.Din nefericire autobuzul destinat pentru oras a avut ceva probleme tehnice. Asa se face ca timpul de asteptare s-a prelungit, afara se lasa un ger nemilos ce aduna toti turistii in statie.Asteptarea ia sfarsit, un alt autobuz vine…si se apropie …si spiritele se incing si multimea freamata de bucurie.Se simte deja o mobilizare generala.Sa inceapa lupta, lupta coatelor.Fiecare se zoreste sa-si faca loc si simt cum sunt luata , impinsa de fapt de valul de multime din spate si sunt „urcata” in autobuz.V-ar surprinde insa sa va spun ca majoritatea celor  mai „agresivi” erau oameni mai in varsta.

Si stau si ma gandesc la comportamentul lor si eu cred ca acestor oameni chiar le place imbulzeala, se simt bine.Le-aduce aminte de vremuri apuse cand se buluceau la cozile de ulei, faina si lapte cu ratia.Le e dor de vremurile astea. Poate ca civilizatia, bunul simt ar face ca atmosfera sa fie plictisitoare…oamenii acestia au nevoie de senzatii tari. Dar nu sunt numai ei , si mai e si pustimea si golanimea dornica de afirmare, a caror parinti au respins educatia si bunul simt…si deh …aschiile cat de departe sa sara si ele …

Am luat doua exemple de situatii in locuri diferite si deduc eu ca fenomenul e general si sincer il vad greu de combatut.

Reclame

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. sanatate said, on martie 19, 2009 at 5:39 pm

    Interesant blog.:)

  2. roberth said, on noiembrie 28, 2010 at 11:31 pm

    Dap, 32 este si tramvaiul meu preferat :))


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: