Nicolatita FM – the frequency of my thoughts

Paza buna…

Posted in ME by nicolatita on aprilie 5, 2009

Trebuie sa recunosc ca pana la discutia avuta saptamana trecuta cu un sofer de taxi, in timpul unei curse, nu m-au preocupat niciodata asa-zisele instrumente de aparare la care putem face apel, gen spray paralizant, pistol cu bila sau cu gaz, etc. Nu m-am gandit niciodata la posibilitatea de a-mi cumpara si a face uz de asa ceva.

Nu mai stiu de unde a plecat discutia dar imi zicea  (taximetristul) ca detinuse pana nu demult in masina un pistol cu bila de cauciuc, dar in urma unui incident i s-a interzis sa-l mai tina in masina, fiind considerat loc public. In fine, ideea e ca pentru unii oameni a detine  asa ceva e ca si cum ar avea un pachet de Orbit in geanta. Cate femei nu or detine asemeanea sprayuri in posete!?!

Am auzit insa de cazuri care s-au soldat cu succes, cand sprayul si-a atins obiectivul: a prevenit un furt sau o agresiune fizica.Chiar si in caz de nefolosire, poate detinerea sprayului sa ofere un plus de siguranta, cel putin femeilor.SI apoi sprayurile nu sunt chiar scumpe: undeva pana in 30RON.

Mie mi se pare insa ca  odata ce detii asa ceva , chiar si doar un spray, e ca si cum ai fi tot timpul in alerta, ca si cum ai astepta tot timpul sa fii atacata.Si atunci cand te astepti la un lucru, ai sanse de 99,9% sa ti se intample.E drept ca sunt situatii departe de controlul nostru, situatii nefericite, pe care nu si le doreste nimeni si  pe care nu le putem prevedea. Dar si atunci poti fi sau nu suficient(a) de agil(a) pentru utilizarea sprayului, sau pur si simplu pentru luarea picioarelor la spinare.

Sunt argumente pro si contra pentru utilizarea acestor unelte de autoaparare.Eu una daca mi-as lua un spray stiu sigur ca nu l-as folosi.Si de asta nici nu o sa-mi mai bat capul cu asa ceva. Traim intr-o lume nebuna in care pledam pentru respectul pentru ceilalti, pentru civilizatie si evolutie dar ne innarmam ca sa ne aparam de ceilalti.E un paradox.

Dar ca sa inchei intr-un ton mai vesel: dragi doamne si domnisoare, ce rost mai are sprayul paralizant cand tocurile de la pantofi sau gentile uriase si atotcuprinzatoare pot fi armele noastre de aparare cele mai la indemana?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: